SIBAs reklam effektivast i branschen

2012-03-22


Siffror från analysföretaget Indikat visar att SIBAs reklam, i jämförelse med konkurrenterna, ger högst effekt per investerad krona.
– Vi arbetar ständigt med att göra mer av mindre och är naturligtvis nöjda med att reklamen är effektiv trots att vi spenderar förhållandevis lite pengar, säger SIBAs VD Fabian Bengtsson.


Under 2011 lanserade SIBA det nya reklamkonceptet ”I Fabians värld” och sedan dess har företagets reklamerinran ökat.
– Igenkänning är oerhört viktigt för oss. Målet är att människor ska komma ihåg våra reklamfilmer och det har vi åstadkommit genom att våga sticka ut och vara annorlunda, säger Susanne Järkbratt Ehnbåge, marknadschef och vice VD på SIBA.

I förhållande till de största konkurrenterna är SIBAs reklaminvesteringar små men trots det har man branschens näst högsta reklamerinran.
– Hemelektronikbranschen spenderar enorma summor på reklam men det är inte alltid den som betalar mest som får bäst effekt, det ser vi tydligt, säger Fabian Bengtsson. Det gäller att investera klokt för att för maximal utväxling.

Effekten av reklamen syns också på SIBAs försäljningssiffror som pekat stadigt uppåt de senaste månaderna.
– Under årets första två månader ökade försäljningen, sett till jämförbara butiker, med närmare 20 procent. Den positiva trenden ser dessutom ut att hålla i sig, ökningen för mars är hittills betydligt mycket bättre än så, avslutar Susanne Järkbratt Ehnbåge.

Reklameffektivitet för 2011 (%/mkr)
SIBA 2,23
Expert 1,58
Media Markt 1,08
Elgiganten 0,84
NetOnNet 0,77
Audio Video 0,46
Dustin 0,45
Komplett.se 0,28
Euronics 0,18

Reklamerinran för 2011( %/månad)
[b]Elgiganten [/b]47,8
SIBA 31,6
[b]Media Markt [/b]31,6
Expert
21,9
NetOnNet 9,9
[b]Komplett.se [/b]1,3
Audio Video 0,9
Dustin 0,8
Euronics 0,7Pressreleasen kommer från: Newsdesk

Bookmark and Share

 
 
blog comments powered by Disqus
 
 

Uttryck dina åsikter

Kommentarer
Håller du inte med om recensentens synpunkter på produkten eller har du något att tillägga angående den senaste nyheten?
På Teknikfreak kan du komma med dina kommentarer på våra nyheter, recensioner och tips & trix. Dina synpunkter är viktiga.