Fortsatt Sveriges punktligaste flygbolag

2012-08-08


Malmö Aviation är fortfarande Sveriges punktligaste flygbolag. Detta står klart efter en jämförelse sedan konkurrerande bolag lämnat sin trafikstatistik för juli. Under månaden avgick 91,2 % av Malmö Aviations flyg på tid vilket är hela 5 procentenheter bättre än närmsta konkurrent.

- Sommaren innebär för oss ett flygschema med många avgångar till stora och små charterflygplatser i Europa vilket brukar medföra lite sämre punktlighet, vilket också avspeglar sig i statistiken med endast 91,2% inom tid. Det är vi inte nöjda med utan hade ett måltal på 96% vilket är mer i linje med våra ambitioner om att leverera en punktlighet i absolut toppklass, säger Bengt Roswall, VD på Malmö Aviation.

Punktligheten redovisas i antalet avgångar som avgår inom 15 minuter från utsatt tid och är samma för alla flygbolag världen över. För hela året är Malmö Aviations punktlighet uppe på 91,0%.

- I juli genomför vi 99,9% av alla planerade avgångar vilket ger oss ett ackumulerat regularitetsmått för 2012 på hela 99,7%, avslutar Bengt Roswall.

För mer information vänligen kontakta Henrik Löfberg, Marknadschef Malmö Aviation på henrik.lofberg@malmoaviation.se eller 070-606 55 29

Pressreleasen kommer från: Newsdesk

Bookmark and Share

 
 
blog comments powered by Disqus
 
 

Uttryck dina åsikter

Kommentarer
Håller du inte med om recensentens synpunkter på produkten eller har du något att tillägga angående den senaste nyheten?
På Teknikfreak kan du komma med dina kommentarer på våra nyheter, recensioner och tips & trix. Dina synpunkter är viktiga.